Multiplié dansefestival

Fra workshops til lerret, Multiplié byr på alt du kan ønske deg av en dansefestival. Med hovedfokus på samtidsdans og kunst, byr de på en unik opplevelse for både kropp og sjel til kvinner og menn i alle aldre fra liten til stor. Arrangert for tiende år på rad 21.- 26. april 2020, inviterer dansekunstnere og arrangørene deg, dine venner og din familie til en unik opplevelse som tøyer grensene på nettopp hva samtidsdans og samtidskunst kan være i dag. Uansett om du er en erfaren danser eller ei, ikke la denne muligheten til å bli inspirert gå tapt.

Festivalen byr deltakerne sine på workshops, filmer, forestillinger, foredrag og kunstner samtaler og fest på kvelden. I april stiller de også med to forestillinger for barn; Lulla, en forestilling for de aller minste på 0-18 måneder, og Prinsessen på erten for de litt større på 3-5 år. Festivalen foregår på flere arenaer der i blant Trøndelag teater, Cinemateket, Lademoen Kunstnerverksteder og Trondheim Fengsel. Om du ønsker å delta på flere arrangementer i løpet av helgen kan det lønne seg å kjøpe festival pass. Det finnes to typer pass tilgjengelig: Festivalpass ordinær kr 895,- og Festivalpass moderasjon kr 630,-. Det er selvfølgelig mulighet for å kjøpe enkeltbillett også.

Samtidsdans, hva er det?

For dansere er det selvfølgelig ikke noe spørsmål om hva samtidsdans og kunst innebærer, men er du litt ny i området kan det være godt med en liten utdyping: samtid er noe som foregår i den tiden, tidsepoken du lever it, så egentlig har alle danseformer en gang vært samtidsdans i den tiden det ble funnet opp. Samtidsdans i dag er en blanding av jazz, moderne, postmoderne, samt lyrisk og klassisk ballett. Det er stor fokus på allsidighet, improvisasjon og lyrikk, i motsetning til jazz og klassisk ballett, der koreografi og struktur er i fokus og danseren skal formidle det budskapet koreografen har tenkt ut.

I samtidsdans er det ønskelig at danseren skal ha mulighet til å oppleve og uttrykke egne følelser gjennom å slippe kroppen sin fri. Det danses gjerne barfot, det er ingen krav til musikk- noen ganger der det kanskje ikke musikk som spilles i det hele tatt. Det jobbes også mye på gulvet på alle fire og bare fantasien setter stoppe for hvilke rekvisitter som er med på stykket. Kanskje til og med publikum blir bedt med opp på scenen for en liten rolle. Samtidsdans gir en flott mulighet til deg som publikum og slippe deg selv litt fri og la deg inspirere!

Gjemmer det seg en danser i deg?

Er du en erfaren danser, eller har danset litt opp igjennom årene så er du kjent med de flotte fordelene dans kan gi deg. Det er sunt for både kropp og sjel, for liten og for stor og det er aldri for sent til å begynne å danse. Du gjør godt for både hjertet og lungene, kjerne muskulatur, styrke, koordinasjon og fleksibilitet. For sjelen gjør det godt for humør og stress nivå, senker eventuell angst, øker konsentrasjonsevnen og gir en unik mulighet til å bedre kjent med deg selv, da dans krever at du kommer i kontakt med egne følelser.

Dans er også utrolig sosialt og bringer folk sammen uansett kjønn, alder og bakgrunn. Du blir ikke bare kjent med deg selv, men med så utrolig mange andre flotte med-dansere og kunstnere gjerne fra hele verden. Kanskje du til og med blir kjent med musikk du aldri har hørt før eller artister og kunstnere du ikke har hørt om. Har du ikke vært i Trøndelag gir dette deg en mulighet til å utforske mer av hva Norge har å by på også. Uansett, er Multiplié dansefestival i Trøndelag en flott mulighet til å koble ut av hverdagen med litt dans og moro, spekket med program fra tirsdag til søndag. Velkommen!