Oslo Internasjonale Teaterfestival

underholdende dager møter du kjente og ukjente, nasjonale og internasjonale skuespillere på scenen, som vil gi deg en levende kunstopplevelse du sent vil glemme. Siden oppstarten har festivalen blitt arrangert på vårparten. På lik linje som naturen begynner å vokse og gro etter vinterdvale, begynner også historier og eventyr å utspille seg på scene. Vi snakker historier og eventyr som på sin egen måte gjenspeiler livet.

Hva er Oslo Internasjonale Teaterfestival?

Oslo Internasjonale Teaterfestival het opprinnelig Marstrandfestivalen, den gang oppkalt etter stedet hvor festivalen holdt, og fremdeles holder, hus. Selve festivalen går med andre ord av stabelen på Rodeløkka. Det er nye teaterstykker hver eneste dag. Du møter skuespillere fra hele verden og fra ulike generasjoner. Unge som gamle, kvinner som menn, erfarne og helt ferske. Det er spenning, glede og sorg. Det er levende stykker fra livet selv som utspiller seg på scene foran deg.

Ulike teatre verden over får lov til å presentere seg selv og deres ulike fokus på verden og livet i sin helhet på scene. Det blir tatt opp ulike tema som er både tabubelagte så vel som allerede ivrig diskutert i de fleste samfunnslag. Dramatikk og romantikk går hånd i hånd på lik linje som livets store og små gleder og sorger. Målet er at publikum både skal kjenne seg igjen og bli overrasket, kjenne selve pulsen på livet på nært hold.

Hva er en festival?

Opprinnelig er en festival en religiøs festlighet og feiring som varte i flere dager. Det ble feiret ulike hendelser og tradisjoner i forbindelse med ulike viktige religiøse riter. Det finnes fremdeles mange ulike festivaler arrangert med religiøse formål, men i dag tenker vi stort sett ikke på at en festival er av religiøs opprinnelse. En festival er sosial, morsom og underholdende. Det er fest og fryd, og ofte er tema kunst av ulik art.

Det finnes mange ulike festivaler å velge blant, året gjennom, og Oslo Internasjonale Teaterfestival er en av de som absolutt er verdt en visitt. Det går ulike teaterstykker på scene tilhørende Black Box hver eneste dag, og det er mange spennende teaterstykker å velge mellom fra ulike aktører fra fjern og nær. Dette er en flott måte for kjente skuespillere å vise sine kunster, og ikke minst for nye skuespillere å vise fram sine talenter.

Hva er teater og scenekunst?

Vi mennesker har alltid vært glad i å både underholde og ikke minst å overvære underholdende stykker, enten det er musikk, film, teater, eller kanskje til og med dans. Teaterkunsten har eksistert i hvert fall siden antikken. Et teaterstykke kan bli utført av en eller flere, og det handler om å fortelle en historie eller formidle ett eller flere budskap på scene ved bruk av både tale, dialog og hendelsesforløp som er satt sammen til en helhet.

Teater handler ikke bare om å underholde og fortelle en historie, men også om å ta opp ulike og viktige emner. Det kan være ulike emner i det sosiale samfunnet som helhet, så vel som forskjellige i små og konkrete grupper i samfunnet. Teater er kunst, å gi uttrykk for noe ved bruk av både ulike kostymer, tale og ulike scene-settinger. En teatergruppe ønsker å få sitt publikum til å både tenke og kjenne seg igjen, samtidig som det også blir underholdt.

Hvorfor ta turen innom Oslo Internasjonale Teaterfestival?

Oslo Internasjonale Teaterfestival har en fin tendens til å overraske sitt publikum med ulike stykker som blir satt opp, og som inneholder spennende og fengslende emner. Det er verdt å sette av litt tid til et teaterstykke eller to i den perioden festivalen varer. La deg overraske og imponere, gi deg selv noe å tenke på og glede deg over. Ta turen innom Oslo Internasjonale Teaterfestival, og la deg bli underholdt av levende og god teaterkunst!