Om Sildajazzen Haugesund

Sildajazzen i Haugesund er en av landets største jazzfestivaler. Festivalen involverer over 70 band og bortimot 400 norske og utenlandske musikere. Disse er fordelt på mer enn 200 arrangementer. I 2020 avholdes Sildajazzen i Haugesund fra 5.–9. august og du er hjertelig velkommen. Her vil du ha muligheten til å høre på de beste jazzartistene fra både inn- og utland. Sildajazzen kan by på navn som Bo Kaspers Orkester, Ole Børud, Magnolia Jazzband, Kira Martini og mange flere.

Yrende folkeliv for alle

Sildajazzen er kjent for sitt yrende folkeliv, båter til lands og til vanns. Du kan i løpet av festivalen få med deg ulike familiearrangementer, utstillinger, gratis utekonserter, og Sildajazzmarked i vakre omgivelser. Det finnes et eget barneprogram med barneparade for både større og mindre barn. Sildajazzen setter farge på byen og besøkes årlig av mer enn 50 000 publikummere fra hele Norge. De mange arrangementene og konsertene avholdes i hele byen og på øyene rundt. Her er det noe for alle.

Den første Sildajazzen i Haugesund hadde besøk av fire band. Nå er det hver kveld mer enn 25 opptredener på ulike klubber og konserthus over hele byen. Det blir også arrangert konserter på øyene rundt og på et fyrtårn med spektakulære omgivelser. Under festivalen tildeles en norsk jazzmusiker eller -gruppe Statoils sildajazzpris. Prisen er på hele 30 000 kroner, og deles ut til en musiker, enkeltperson eller gruppe som har gjort en spesiell innsats for jazzen.

Dette bør du få med deg under Sildajazzen

Du bør ikke gå glipp av den livlige gateparaden. I denne går det over 150 musikere, samt kor, korps og dansere. Denne paraden og arrangementene rundt samler tusenvis av feststemte mennesker i sentrum. Bare barneparaden alene har mer enn 1 000 barn. Paraden avholdes på lørdagen i løpet av konsertdagene og regnes som et av høydepunktene under festivalen. Paraden går gjennom hele sentrum og hovedparaden er en av Norges lengste parader. Dette vil du ikke gå glipp av.

Det arrangeres konserter over hele byen og omegn. Lokasjonene som benyttes til konserter og arrangementer er blant andre Rådhusplassen, Festiviteten, Vår Frelsers kirke, Maritim Hall, Staalehuset og Byscenen samt Røvær har egen Laksajazz. Det er også to konserter på Røvær. Det er ulike typer billetter for ulike konserter, og du kan også kjøpe ukespass. For å bestille billetter bør du kontakte det lokale billettkontoret, se mer informasjon i det neste avsnittet om praktisk informasjon.

Praktisk informasjon om Sildajazzen i Haugesund

Øm du ønsker å få med deg mange konserter, kan du spare gode penger ved å kjøpe ukespass. Med dagsbillett eller ukespass har du adgang til festivalens kro-konserter hver eneste kveld. Passet gjelder alle festivalens dager. Kontakt Festivitetens billettkontor. Du kan også sjekke programheftet for flere tilbud. Konsertene på kveldstid har en minimum 18 års aldersgrense da det selges alkoholholdig drikke. Festivalen har egne hjemmesider hvor du kan finne mer informasjon om billettkjøp og arrangementer.

Kystbussen går til Haugesund fra Bergen og Stavanger og med Haukeliekspressen østover. Haugesund lufthavn Karmøy ligger bare 15 min fra byen. Når det gjelder overnatting, kan det være lurt å bestille i god tid på grunn av stor pågang. Merk at det også kan være ekstra vanskelig å finne parkeringsplass i sentrum under festivaldagene. Om du synes det er vanskelig å finne overnatting, tenk alternativt. Det finnes for eksempel mange som leier ut private rom og leiligheter via Airbnb under disse dagene.

En festival for alle

Du trenger ikke å digge jazz for å ha glede av festivalen. Sildajazzen har garantert et variert program for både store og små, eldre og unge. Du trenger heller ikke å betale mye, da det finnes en rekke gratis arrangementer over hele byen, eller du kan bare nyte folkelivet og stemningen i vakre omgivelser. Om du ikke har deltatt på Sildajazz før, er dette tiden for å gjøre det. Velkommen til Haugesund på Sildajazz i august!